De gedrevenheid en passie voor ambachtelijk werk, met name het hout bewerken, is me met de paplepel ingegoten. In de schuur bij mijn vader, een kerkorgelbouwer uit Ommen, leerde ik de eerste kneepjes van het vak. Op vakantie naar de eilanden met ons gezin zag ik platbodems varen. Daar ging mijn hart nog sneller van kloppen.

Een rode draad in mijn leven is de passie voor ambacht. Ik heb een enorm respect voor hoe men in vroegere tijden kon bouwen en wat met kon maken. Maar ook voor mijzelf is werken met mijn handen, materiaal leren kennen en beheersen en dat kunnen maken wat ik voor ogen heb iets wat ik mijn hele leven heb gedaan. Ik vraag me altijd af wanneer ik iets zie wat ik bijzonder vind, kan ik het niet zelf maken?

Het mooiste materiaal om mee te werken vind ik hout. Het is bijzonder om te beseffen dat het soms al eeuwen oud is. Het organische van hout maakt dat je pas weet hoe je het kunt bewerken als je het in je handen hebt. Ieder stuk hout is uniek.

Bij het bouwen van de boeier Uiltje heb ik een enorme schat aan kennis en ervaring opgedaan ook op het gebied van andere materialen. Zo ben ik de uitdaging van het smeden, rvs bewerken, blokken maken, houtsnijden, vergulden en meer aangegaan. Dit werk maakt me gelukkig en graag zet ik het voort en geef ik het door.